Soki w diecie

Twarde dane, soczyste fakty, owocne wnioski

10 grudnia 2020 r. | godz. 19:00 Bezpłatne certyfikowane szkolenie online

ZAPRASZA

Dr hab. Dariusz Włodarek

Lekarz medycyny, dietetyk i żywieniowiec. Kierownik Zakładu Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Autor podręczników do dietetyki oraz szeregu artykułów w tej dziedzinie. Zajmuje się leczeniem żywieniowym oraz badaniami w zakresie znaczenia diety w utrzymaniu prawidłowego stanu zdrowia i w różnych jednostkach chorobowych.

Badania naukowe potwierdzają zasłużone miejsce soków w zbilansowanej diecie!
Już wiemy, że włączenie do diety ok. 200 ml soku dziennie (ok. 1 szklanki) wpływa na lepszą jakość diety. Co jeszcze odkryli naukowcy w swoich badaniach?

  • Co z sokami w diecie niemowląt?
  • Od którego roku życia powinno się podawać dzieciom soki i w jakiej ilości tak, aby były częścią zbilansowanej diety?
  • Jak soki wpływają na lepszą jakość diety?
  • Jak soki zapobiegają rozwojowi demencji czy chorób nowotworowych?
  • Czy sportowcy mogą sobie pomóc sokami w regeneracji powysiłkowej?
  • Jak soki zmniejszają ryzyko niedożywienia u osób starszych, które mają problemy z łaknieniem i gryzieniem?

Na wszystkie pytania dotyczące soków w diecie znajdziesz odpowiedź na szkoleniu online dr hab. Dariusza Włodarka, lekarza, dietetyka i żywieniowca, Kierownika Zakładu Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Twarde dane poparte badaniami naukowymi, soczyste fakty i owocne wnioski!

DLA KOGO

dla dietetyków, lekarzy, profesjonalistów żywienia

w Programie

  1. Skład soków, biodostępność składników
  2. Produkcja soków - bezpieczeństwo
  3. Znaczenie soków dla zdrowia (choroby dietozależne)
  4. Soki w diecie dorosłych – ogólne zalecenia
  5. Miejsce soków w diecie dzieci
  6. Miejsce soków w diecie sportowców
  7. Miejsce soków w diecie osób starszych
ZAPISZ SIĘ

Jak to działa?

Jak oglądać

Wystarczy zwykły komputer z aktualną przeglądarką, tablet lub telefon. Dostęp do Internetu. Dla większego komfortu warto skorzystać ze słuchawek.

Gdzie i kiedy

Szkolenie odbywa się na żywo, ale jest rejestrowane; będzie można je odtwarzaż przez 3 miesiące. Link do transmisji na żywo otrzymasz kilka dni przed szkoleniem.

Certyfikat i materiały

Dodatkowe materiały (pliki, prezentacja, grafiki lub linki) udostępniane są wraz z certyfikatem do pobrania po webinarium.

Jesteśmy dla Ciebie

Nie obawiaj się... W razie problemów jesteśmy do Twojej dyspozycji. Nasza ekipa techniczna prowadzi dyżur w trakcie transmisji. Pomagamy, doradzamy na czacie lub przez telefon.

Szkolenie prowadzi

Dr hab. Dariusz Włodarek

Lekarz medycyny, dietetyk i żywieniowiec. Kierownik Zakładu Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Autor podręczników do dietetyki oraz szeregu artykułów w tej dziedzinie. Zajmuje się leczeniem żywieniowym oraz badaniami w zakresie znaczenia diety w utrzymaniu prawidłowego stanu zdrowia i w różnych jednostkach chorobowych.

Sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw